Gå til innholdet
Eksempel på enkel plantegning_v2

KSL 19.3.2020

Smittervernplan og forebygging

Enkel plantegning av et storfefjøs med beitet og gårdsplassen rundt (Mattilsynet).
Del denne siden

En smittevernplan er et viktig forebyggende tiltak mot sykdom og smitte og smittevernplanen gjelder for alle som arbeider i dyreholdet.

I følge § 8 i dyrehelseforskriften skal dyreholdere i næringsretta dyrehold ha rutiner som sikrer godt smittevern. En smittevernplan skal beskrive hvilke rutiner du har for å sikre godt smittevern i ditt dyrehold. Den skal med andre ord beskrive hva du gjør for å forebygge smitte inn- og ut av ditt dyrehold. Smittevernplanen skal være skriftlig og skal bl.a. ha en plantegning som viser hvor dyr og personer beveger seg inn og ut av dyreholdet.

Finn mal og eksempel på skisse på vår samleside om smittevern

 


Du kan også lese mer hos Mattilsynet


 

Relaterte artikler

Matmerk Tind sau gras beite foto eivor eriksen
KSL 16. Juli 2020
Sommer i KSL

Matmerk og KSL har begrenset bemanning i uke 29 og 30. God sommer!

tom_roterud_2020
KSL 8. Juli 2020
- Oppdatert KSL i ny drakt

Tirsdag 7. juli gikk KSL over på en oppdatert digital plattform. - En del nytt bl.a innloggingen og utseende, men de fleste vil nok kjenne seg raskt igjen. Du får et oppdatert verktøy for å gjennomføre en mer korrekt egenrevisjon, forteller KSL-sjef Tom Roterud i Matmerk.

KSL egenrevisjon - Del 1 forside
KSL 7. Juli 2020
KSL - filmer med opplæring

Vi har laget 5 filmer som tar deg gjennom den oppdaterte versjonen av KSL. Bruk en snau halvtime og du vil være godt forberedt til egenrevisjonen din.