Gå til innholdet
Spanskmargerittfyltrosa

KSL 4.3.2020

Pilot for Nyt Norge-merking på blomster

Foto: Opplysningskontoret for blomster og planter
Del denne siden

Kvalitetssystem for landbruket - KSL, ble tatt i bruk av blomster- og planteprodusenter for seks år siden. Nå videreutvikles samarbeidet med en pilot der også produsenter og forhandlere kan få ta i bruk Nyt Norge-merking på blomster og planter.

Hva betyr det at dette er en pilot?

En pilot betyr at dette er et prosjekt, der man skal høste erfaringer frem mot en eventuell permanent ordning senere. Piloten går gjennom to år (2020 og 2021), og det vil underveis måles om kundene har lagt merke til og har preferanse for planter med Nyt Norge-merket. Under piloten vil man også få oversikt over om planteprodusentene ønsker å ta merket i bruk, og om grossister, forhandlere og kjedene ønsker å bruke merket i sin markedsføring.

For at du skal kunne ta i bruk Nyt Norge, må du først ha kontroll på KSL for din bedrift. Dette innebærer minimum en årlig egenrevisjon, og at du tar imot eksterne revisorer når dette er påkrevet. I tillegg må du søke for å få godkjent bedriften og plantene.

Kravsettet for Nyt Norge legges til grunn, men med spesifikke krav tilknyttet blomster og planter. Kravene til blomster og planter er utarbeidet i et samarbeid mellom Matmerk og bransjen.

Hvilken nytte har det å bruke Nyt Norge?

Nyt Norge for blomster og planter er et pilotprosjekt, slik at markedseffekt skal testes ut. Håpet er at dette vil få forbruker til å bli bevisst hvilke planter som dyrkes i Norge, og at de skal ha preferanse for å velge norsk. Målinger viser at Nyt Norge har høy tillit blant befolkningen, og at nesten alle kjenner til merket. Omsetningsavgiften brukes til markedsføring, slik at blomster og planter mer merket vil markedsføres gjennom Nyt Norges øvrige markedsføring.

Relaterte artikler

webinar_bilde
KSL 14. Oktober 2020
Fikk du ikke med deg webinaret?

Ingen fare - vi har tatt opp hele webinaret "KSL på 1-2-3" og du kan se det når det passer deg.

IMG_7587
KSL 24. September 2020
Slik logger du inn på KSL

KSL ble oppdatert i juli og innloggingen er ny!

Utlysning KSL revisor september 2020
KSL 15. September 2020
Vi trenger KSL-revisorer i nord!

Har du lyst til å bidra til økt kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon? Nå trenger vi flere med på laget vårt og søker etter KSL-revisorer i Nordland og sør i Troms.