Gå til innholdet
Kaaterud gaard traktor sjalottløk åker

Påbudt med beltebruk i traktor fra 1. juli

KSL 30.6.2020

Del denne siden

Fra og med onsdag 1. juli er det påbudt å bruke sikkerhetsbelte når man kjører traktor.

Påbudet om beltebruk i traktor trer i kraft 1. juli, men gjelder ikke bl.a. ved kjøring på islagt vann og ved arbeid der en må gå inn og ut av traktoren hele tiden.

Landbruket er en av næringene i Norge med flest dødsulykker i forhold til antall sysselsatte. Traktorulykker utgjør omtrent halvparten av alle dødsulykkene i landbruket, ifølge Arbeidstilsynet. Kun 18 prosent av bøndene bruker alltid setebelte og 40 prosent bruker aldri belte når de kjører utenfor offentlig vei. Det kommer fram i en spørreundersøkelse blant 1000 bønder som Arbeidstilsynet fikk gjennomført i fjor.

Arbeidstilsynet varsler nå kontroller av at setebelte er montert og bruken av det. Manglende beltebruk vil også følges opp etter ulykker.

Les mer hos Arbeidstilsynet

 

 

Relaterte artikler

iStock-1148911628
KSL 23. November 2020
Varslinger fra KSL

Er du blant de som ikke har fått SMS-varsel to uker før frist, og har fått et SMS eller brev om at du er over frist? I så fall er det fortsatt tid til å gjennomføre egenrevisjonen din før det iverksettes trekk.

IMG_492011
KSL 16. November 2020
Smittevern blir absolutt ivaretatt

«Så og si alle bønder er godt forberedt og tar smittevern på alvor når jeg kommer på gården. I tillegg har jeg også med alt jeg trenger for å gjennomføre en revisjon som ivaretar smittevern», sier KSL-revisor Ole Johan Granøien.

iStock-1206387209
KSL 5. November 2020
Oppdaterte smitteverntiltak per 3. november 2020

Våre ekstra smittevernrutiner i forbindelse med covid-19 pandemien har blitt oppdaterte.