Gå til innholdet
Kaaterud gaard traktor sjalottløk åker

KSL 30.6.2020

Påbudt med beltebruk i traktor fra 1. juli

Del denne siden

Fra og med onsdag 1. juli er det påbudt å bruke sikkerhetsbelte når man kjører traktor.

Påbudet om beltebruk i traktor trer i kraft 1. juli, men gjelder ikke bl.a. ved kjøring på islagt vann og ved arbeid der en må gå inn og ut av traktoren hele tiden.

Landbruket er en av næringene i Norge med flest dødsulykker i forhold til antall sysselsatte. Traktorulykker utgjør omtrent halvparten av alle dødsulykkene i landbruket, ifølge Arbeidstilsynet. Kun 18 prosent av bøndene bruker alltid setebelte og 40 prosent bruker aldri belte når de kjører utenfor offentlig vei. Det kommer fram i en spørreundersøkelse blant 1000 bønder som Arbeidstilsynet fikk gjennomført i fjor.

Arbeidstilsynet varsler nå kontroller av at setebelte er montert og bruken av det. Manglende beltebruk vil også følges opp etter ulykker.

Les mer hos Arbeidstilsynet

 

 

Relaterte artikler

nyt norge dyr ku high
KSL 10. Juli 2020
Sommer i KSL

Matmerk og KSL har begrenset bemanning i uke 29 og 30. God sommer!

tom_roterud_2020
KSL 8. Juli 2020
- Oppdatert KSL i ny drakt

Tirsdag 7. juli gikk KSL over på en oppdatert digital plattform. - En del nytt bl.a innloggingen og utseende, men de fleste vil nok kjenne seg raskt igjen. Du får et oppdatert verktøy for å gjennomføre en mer korrekt egenrevisjon, forteller KSL-sjef Tom Roterud i Matmerk.

KSL egenrevisjon - Del 1 forside
KSL 7. Juli 2020
KSL - filmer med opplæring

Vi har laget 5 filmer som tar deg gjennom den oppdaterte versjonen av KSL. Bruk en snau halvtime og du vil være godt forberedt til egenrevisjonen din.