Gå til innholdet
Kaaterud gaard traktor sjalottløk åker

KSL 30.6.2020

Påbudt med beltebruk i traktor fra 1. juli

Del denne siden

Fra og med onsdag 1. juli er det påbudt å bruke sikkerhetsbelte når man kjører traktor.

Påbudet om beltebruk i traktor trer i kraft 1. juli, men gjelder ikke bl.a. ved kjøring på islagt vann og ved arbeid der en må gå inn og ut av traktoren hele tiden.

Landbruket er en av næringene i Norge med flest dødsulykker i forhold til antall sysselsatte. Traktorulykker utgjør omtrent halvparten av alle dødsulykkene i landbruket, ifølge Arbeidstilsynet. Kun 18 prosent av bøndene bruker alltid setebelte og 40 prosent bruker aldri belte når de kjører utenfor offentlig vei. Det kommer fram i en spørreundersøkelse blant 1000 bønder som Arbeidstilsynet fikk gjennomført i fjor.

Arbeidstilsynet varsler nå kontroller av at setebelte er montert og bruken av det. Manglende beltebruk vil også følges opp etter ulykker.

Les mer hos Arbeidstilsynet

 

 

Relaterte artikler

Utlysning KSL revisor september 2020
KSL 15. September 2020
Vi trenger KSL-revisorer i nord!

Har du lyst til å bidra til økt kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon? Nå trenger vi flere med på laget vårt og søker etter KSL-revisorer i Nordland og sør i Troms.

gris iStock 1280
KSL 28. August 2020
Helsegris og utegris

Vi mottar en del spørsmål fra utegrisprodusenter om Dyrevelferdsprogrammet for svin. Det er slik at KSL-statusen ikke er godkjent om kravene i Dyrevelferdsprogrammet for svin (Velferdsgris i Helsegris-systemet) ikke er oppfylt.

IMG_6742
KSL 25. August 2020
Slik logger du inn på KSL

KSL ble oppdatert i juli og innloggingen er ny!