Gå til innholdet
tom_roterud_2020

KSL Skrevet av Mads Opsahl den 21.4.2020

Starter opp med KSL-revisjoner 27. april

- Norsk mat er trygg mat og KSL-revisjonene er en grunnstein i dette arbeidet og derfor viktig å få i gang igjen, sier KSL-sjef Tom Roterud.
Del denne siden

- Med skjerpede rutiner og lang erfaring med smittevern mener vi det er trygt med oppstart av KSL-revisjoner fra 27. april. KSL-revisorene har alltid jobbet med strenge smittevernregler og vil håndtere koronasitasjonen på en god måte, sier KSL-sjef Tom Roterud.

Matmerk følger Folkehelseinstituttet sine generelle retningslinjer for smittevern- og avstandsregler for koronasitasjonen og har satt opp ei liste på 25 punkter som skal gjelde for KSL-revisorene når de skal ut på revisjon. 

Les lista med retningslinjer her

- Dersom revisor eller produsent eller noen i disse sin husstand føler seg syk, forkjølet o.l. skal revisjon selvfølgelig ikke gjennomføres. Dersom produsent ikke føler seg komfortabel med å ta imot revisor fordi produsent har personer i risikogrupper i sin husstand eller lignende, skal dette også respekteres, sier Roterud. 

Lista over retningslinjer tar for seg alt fra forberedelser i forkant, selve revisjonen og besøket på gården, bruk av smittevernmidler, smittesluser og desinfisering. De 25 punktene skal sette premissene for alle KSL-revisjoner i tiden fremover. 

Nyt Norge = KSL 

Både dagligvarehandelen og bondeorganisasjonene har hatt stort fokus på norsk mat og opprinnelse de siste ukene. Flere har hatt kampanjer for å sette norsk mat på dagsordenen og på den viktige jobben som gjøres på alle bondegårder rundt om i Norge. 

- Norsk mat er trygg mat og KSL-revisjonene er en grunnstein i dette arbeidet og derfor viktig å få i gang igjen. Vi ser at flere er mer opptatte av norsk opprinnelse nå under koronaepidemien og koblingen mellom KSL og Nyt Norge er et viktig virkemiddel i å fremme norsk mat til forbruker, fortsetter Roterud. 

De nye retningslinjene for KSL-revisjoner trer i kraft fra 27. april og vil vare så lenge det vil være nødvendig. Punktene vil gjelde både for bonde- og bedriftsrevisjoner.  

- Disse punktene er et trygt grep for å komme i gang igjen. Alle skal føle seg trygg på at vi skal gjøre vårt ytterste i denne krevende situasjonen vi har havnet i, avslutter Roterud. 

Relaterte artikler

Matmerk Tind sau gras beite foto eivor eriksen
KSL 16. Juli 2020
Sommer i KSL

Matmerk og KSL har begrenset bemanning i uke 29 og 30. God sommer!

tom_roterud_2020
KSL 8. Juli 2020
- Oppdatert KSL i ny drakt

Tirsdag 7. juli gikk KSL over på en oppdatert digital plattform. - En del nytt bl.a innloggingen og utseende, men de fleste vil nok kjenne seg raskt igjen. Du får et oppdatert verktøy for å gjennomføre en mer korrekt egenrevisjon, forteller KSL-sjef Tom Roterud i Matmerk.

KSL egenrevisjon - Del 1 forside
KSL 7. Juli 2020
KSL - filmer med opplæring

Vi har laget 5 filmer som tar deg gjennom den oppdaterte versjonen av KSL. Bruk en snau halvtime og du vil være godt forberedt til egenrevisjonen din.