Gå til innholdet

KSL Skrevet av Mads Opsahl den 19.2.2019

Nye KSL - Bønder med på utviklingen

Del denne siden

Arbeidet med Nye KSL går stadig fremover og torsdag 31. januar var første workshop med bønder. - Dette blir spennende. Jeg er forholdsvis fersk, men har satt meg godt inn i KSL og tror dette blir bra , sier Andreas Broch som er kornbonde i Nordkisa.

 Andreas Broch

5 bønder var inne til denne første workshopen på Nye KSL og det skal arrangeres flere workshops i løpet av våren. Arbeidet med Nye KSL ble startet opp i 2018.

- Viktig for Nye KSL at vi har med den viktigste målgruppen, nemlig bonden. Det er tross alt den største brukergruppa og det er de som er grunnlaget for hele KSL, sier Tom Roterud som er sjef for KSL.

På workshopen fikk bøndene en gjennomgang av arbeidet som er gjort frem til nå og de fikk diskutert egne innspill og synspunkter med programmerer og teknikere fra Ciber, som er selskapet som utvikler Nye KSL.

- Den norske bonden er heldig som har KSL. Det hadde vært litt håpløst om jeg sjøl skulle ha funnet frem i alle regelverkene og de kravene som kommer fra myndigheter og varemottakere. At KSL har samlet alt dette, gjør jobben min enklere, sier Andreas Broch. Broch har drevet med korn nå i to sesonger i Nordkisa.

Ny KSL - enklere og sikrere

Den nye utgaven av KSL vil gjøre arbeidet med egenrevisjon enklere og sikrere. Den vil ha mer tilpassede tjenester og gi bedre informasjon til brukere av systemet. Dagens KSL-løsning er gammel. Den ble etablert i 2001 og fremstår som gammeldags, sårbar og usikker.

- KSL er selve i hjertet av norsk landbruk. Det bonden gjør på gården, går helt frem til butikken og forbrukerne gjennom bl.a Nyt Norge. KSL blir bare viktigere og viktigere i arbeidet med trygg og sikker norskprodusert mat, avslutter Tom Roterud.

Det vil bli lagt ned et godt stykke arbeidet i opplæringen av det nye systemet, slik at bønder og rådgivere skal få god kunnskap om og enkelt ta i bruk det nye systemet.

- Opplæring blir svært viktig. Det bør legges opp til både felleskurs og individuell opplæring, slik at man kan ta opplæringen når det passer inn i hverdagen, avslutter Broch.

Relaterte artikler

Utlysning KSL revisor september 2020
KSL 15. September 2020
Vi trenger KSL-revisorer i nord!

Har du lyst til å bidra til økt kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon? Nå trenger vi flere med på laget vårt og søker etter KSL-revisorer i Nordland og sør i Troms.

gris iStock 1280
KSL 28. August 2020
Helsegris og utegris

Vi mottar en del spørsmål fra utegrisprodusenter om Dyrevelferdsprogrammet for svin. Det er slik at KSL-statusen ikke er godkjent om kravene i Dyrevelferdsprogrammet for svin (Velferdsgris i Helsegris-systemet) ikke er oppfylt.

IMG_6742
KSL 25. August 2020
Slik logger du inn på KSL

KSL ble oppdatert i juli og innloggingen er ny!