Gå til innholdet
2020

KSL 23.1.2020

Mye nytt i 2020

Del denne siden

I 2020 slås en rekke kommuner og fylker sammen i Norge. I den forbindelse er det mange systemer hos flere aktører i landbruket som skal legges om og som har nedetid for oppdatering o.l. i forbindelse med årsskiftet. Vi har samlet noen av endringene her.

Kvalitetssystemet i landbruket - KSL
KSL "snakker" med mange andre systemer som har satt opp nedetid for oppdatering og vedlikehold i forbindelse med årskiftet og Regionsreformen. Det er derfor vanskelig for oss å å forutsi når dette vil påvirke KSL-systemet og eventuelt hvor lenge.

Dette vil pågå i perioden fra 29. desember til 6. januar. Vi beklager ulempen dette vil medføre for enkelte.


Nytt produsentnummer
Produsenter som berøres av de nye fylkes- og kommunenummer, vil som følge av dette få nytt produsentnummer.


Dyreholds-ID
Mattilsynet innfører i 2020 dyreholds-Id til storfe. Dyreholds-Id har vært brukt på småfe i over 10 år. Mattilsynets systemer kontrollerer at øremerket er unikt og ikke allerede i bruk. Det betyr at produsenter som både har småfe og storfe må velge ulike nummerserier på dyreartene sau, geit og storfe. Les mer på Mattilsynets nettside.


ANIMALIA
Animalia har lagt ut informasjon for brukere av fagsysystemene de har. Les mer her.


Regionsreformen - nye fylker i 2020
​I 2020 vil det være 11 fylker i Norge. Her er oversikt over fylkessammenslåingene og nye fylkesnavn. Les mer på Regjeringens nettside.


Kartverket
Kartverket stenger også sine systemer for oppdatering. Les mer på Kartverkets nettsider.


Brønnøysundregisterene
Brønnøysundregisterene oppdateres også sine data. Enkelte av tjenestene vil ikke være tilgjengelige i perioden 31.12.19 fra klokken 15:00 til 02.01.20 klokken 08:00. Les mer på Brønnøysundregisterene sine nettsider.
 


 

Relaterte artikler

Signering-avtale-grontbransjen-KSL-moterom
KSL 20. Februar 2020
Positivt med bransjeavtale for grøntbransjen

Grøntbransjen har jobbet fram en ny bransjeavtale som legger Kvalitetssystem i Landbruket (KSL) til grunn som felles internkontroll for produksjonen på primærleddet. – Dette er svært positivt! Våre erfaringer med slike bransjeavtaler fra både korn- og kjøttbransjen er gode, sier KSL-sjef Tom Roterud.

ksl_telefon_elin
KSL-revisor 27. Januar 2020
Ny på KSL - hva lurer du på?

Vi mottar en del spørsmål om KSL og utfylling av sjekklister. Derfor har vi samlet de mest vanlige spørsmålene her - ta en titt.

brei presse besk
KSL 27. Januar 2020
Mer fornuftig regelverk for breie landbruksmaskiner

Regelverket for landbruksmaskiner med bredder inntil 3,50 meter, inkludert traktorer, er blitt tilpasset dagens virkelighet. Det er både Bondelaget, NLR og Matmerk glade for.