Gå til innholdet
2020

KSL 23.1.2020

Mye nytt i 2020

Del denne siden

I 2020 slås en rekke kommuner og fylker sammen i Norge. I den forbindelse er det mange systemer hos flere aktører i landbruket som skal legges om og som har nedetid for oppdatering o.l. i forbindelse med årsskiftet. Vi har samlet noen av endringene her.

Kvalitetssystemet i landbruket - KSL
KSL "snakker" med mange andre systemer som har satt opp nedetid for oppdatering og vedlikehold i forbindelse med årskiftet og Regionsreformen. Det er derfor vanskelig for oss å å forutsi når dette vil påvirke KSL-systemet og eventuelt hvor lenge.

Dette vil pågå i perioden fra 29. desember til 6. januar. Vi beklager ulempen dette vil medføre for enkelte.


Nytt produsentnummer
Produsenter som berøres av de nye fylkes- og kommunenummer, vil som følge av dette få nytt produsentnummer.


Dyreholds-ID
Mattilsynet innfører i 2020 dyreholds-Id til storfe. Dyreholds-Id har vært brukt på småfe i over 10 år. Mattilsynets systemer kontrollerer at øremerket er unikt og ikke allerede i bruk. Det betyr at produsenter som både har småfe og storfe må velge ulike nummerserier på dyreartene sau, geit og storfe. Les mer på Mattilsynets nettside.


ANIMALIA
Animalia har lagt ut informasjon for brukere av fagsysystemene de har. Les mer her.


Regionsreformen - nye fylker i 2020
​I 2020 vil det være 11 fylker i Norge. Her er oversikt over fylkessammenslåingene og nye fylkesnavn. Les mer på Regjeringens nettside.


Kartverket
Kartverket stenger også sine systemer for oppdatering. Les mer på Kartverkets nettsider.


Brønnøysundregisterene
Brønnøysundregisterene oppdateres også sine data. Enkelte av tjenestene vil ikke være tilgjengelige i perioden 31.12.19 fra klokken 15:00 til 02.01.20 klokken 08:00. Les mer på Brønnøysundregisterene sine nettsider.
 


 

Relaterte artikler

Utlysning KSL revisor september 2020
KSL 15. September 2020
Vi trenger KSL-revisorer i nord!

Har du lyst til å bidra til økt kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon? Nå trenger vi flere med på laget vårt og søker etter KSL-revisorer i Nordland og sør i Troms.

gris iStock 1280
KSL 28. August 2020
Helsegris og utegris

Vi mottar en del spørsmål fra utegrisprodusenter om Dyrevelferdsprogrammet for svin. Det er slik at KSL-statusen ikke er godkjent om kravene i Dyrevelferdsprogrammet for svin (Velferdsgris i Helsegris-systemet) ikke er oppfylt.

IMG_6742
KSL 25. August 2020
Slik logger du inn på KSL

KSL ble oppdatert i juli og innloggingen er ny!