Gå til innholdet
ksl_telefon_elin

KSL-revisor 27.1.2020

Ny på KSL - hva lurer du på?

Del denne siden

Vi mottar en del spørsmål om KSL og utfylling av sjekklister. Derfor har vi samlet de mest vanlige spørsmålene her - ta en titt.

 


Slik logger du inn
Du logger du deg inn med produsentnummeret og passordet ditt. Merk at produsentnummeret har 10 siffer, og at det skrives som et tall uten noen mellomrom eller skilletegn. LINK til innlogging

Det er Landbruktes Dataflyt som styrer innloggingen til KSL og her finner du hjelp til innloggingen: Hjelp til innlogging - Landbrukets Dataflyt


Når må jeg gjøre egenrevisjonen min?
Egenrevisjonen skal gjennomføres minimum hver 12. måned. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre KSL-standarden og den oppdateres hvert år.


Jeg glemte en sjekkliste, hva gjør jeg da?
I dagens løsning så må du dessverre gjennomføre egenrevisjonen din på nytt med alle de sjekklistene du skal ha i følge din produksjon. Våre nettløsning er gammel og vi har derfor begynt jobben med å forbedre nettopp dette.


Må norske bønder gjennomføre KSL?
Alle som produserer mat, fôr og/eller har husdyr må følge mange lover og regler. KSL har samlet alt fra Mattilsynet, Arbeidstilsynet, forsikringsbransjen, varemottakere med flere, slik at du slipper å lese og sette deg inn i rundt 2000 sider med lover og forskrifter på egen hånd.


Jeg har bare 5 høner (eller en gris, to kopplam eller annen minimal produksjon), må jeg ta med sjekkliste for fjærfe også?
Hvis du ikke skal lever noe til slakt, men kun ha til eget bruk kan du slippe å fylle ut sjekklisten for dette dyreslaget. Les likevel gjennom sjekklisten da det er mye nyttig informasjon i spørsmålene og veilederen.


Jeg har nettopp overtatt, når skal jeg ta egenrevisjonen?
Som ny produsent har du opp til ett år på deg før du gjennomføre egenrevisjonen. Vi vil likevel anbefale at du tar den så raskt som mulig slik at du har muligheten til å sette deg inn i de krav som stilles til din produksjon slik at du ikke legger deg til vaner og rutiner som du må endre på fordi du ikke var klar over kravene.


Hva skal til for å få på plass KSL?
Du må gjennomføre "Egenrevisjon", en gang i året (som selvangivelsen) og lukke avvik innen frist dersom du har hatt besøk av en revisor på gården din.Er det KSL som finner på alle spørsmålene i sjekklistene?
Nei - det er ikke KSL eller Matmerk som finner på alle spørsmålenen. Alle kravene i KSL-standarden er hentet fra offentlige lover og forskrifter. Det finnes noen egendefinerte krav i tillegg, dette kan være krav fra varemottakere eller bransjen generelt og de blir nøye gjennomgått og diskutert i våre faggrupper. Faggruppene i KSL har en rådgivende funksjon og består av representanter fra et bredt spekter av mat- og landbruksnæringens organisasjoner. Landbruksmyndighetene er representert ved observatører.


Jeg må fylle inn de samme svarene år etter år. Hvorfor kan ikke KSL-systemet huske hva jeg skrev i fjor?
Våre nettløsning er gammel og vi har derfor begynt jobben med å forbedre nettopp dette. I løpet av 2020 vil det bli lansert nye og bedre nettsider for «Din egen gard» som vil være enklere å bruke, og som vil fungere enda bedre som et kvalitetssystem og forbedringsverktøy for din drift og produksjon.


 

Relaterte artikler

Signering-avtale-grontbransjen-KSL-moterom
KSL 20. Februar 2020
Positivt med bransjeavtale for grøntbransjen

Grøntbransjen har jobbet fram en ny bransjeavtale som legger Kvalitetssystem i Landbruket (KSL) til grunn som felles internkontroll for produksjonen på primærleddet. – Dette er svært positivt! Våre erfaringer med slike bransjeavtaler fra både korn- og kjøttbransjen er gode, sier KSL-sjef Tom Roterud.

ksl_telefon_elin
KSL-revisor 27. Januar 2020
Ny på KSL - hva lurer du på?

Vi mottar en del spørsmål om KSL og utfylling av sjekklister. Derfor har vi samlet de mest vanlige spørsmålene her - ta en titt.

brei presse besk
KSL 27. Januar 2020
Mer fornuftig regelverk for breie landbruksmaskiner

Regelverket for landbruksmaskiner med bredder inntil 3,50 meter, inkludert traktorer, er blitt tilpasset dagens virkelighet. Det er både Bondelaget, NLR og Matmerk glade for.