Gå til innholdet
Inn paa tunet hester ridning Way2go

17.10.2014

Bransjestandard for hestenæringa

Del denne siden

- For oss som har jobbet med kvalitetssystemet i landbruket (KSL) i en årrekke, er det inspirerende at hestenæringa vil ta i bruk ordningen, og tilpasse den til sine behov

 

Norsk hestesenter (NHS) inviterer nå alle hestebedrifter i Norge til å bli med på en ny ordning som ivaretar helse, miljø og sikkerhet for både ansatte, kunder og hester. Bransjestandard Hest er utarbeidet av NHS i nært samarbeid med Matmerk og hestefolk over hele landet.

- Vi ønsker å gjøre det enkelt å drive god kvalitetssikring av egen drift, og er glade for at hestenæringa tok kontakt med oss. Vi får gode tilbakemeldinger fra bøndene når våre revisorer har vært ute, ikke minst ser de nytten av å få en gjennomgang av det de gjør, vi satser på at tilbakemeldingene fra hestenæringa blir like god, sier Tom Roterud i Matmerk. Bedrifter som får godkjenning viser både kunder og andre at de følger lover og regler som gjelder, samt at de tar HMS på alvor. Du kan lese mer om dette på NHS sine nettsider.

Relaterte artikler

Utlysning KSL revisor september 2020
KSL 15. September 2020
Vi trenger KSL-revisorer i nord!

Har du lyst til å bidra til økt kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon? Nå trenger vi flere med på laget vårt og søker etter KSL-revisorer i Nordland og sør i Troms.

gris iStock 1280
KSL 28. August 2020
Helsegris og utegris

Vi mottar en del spørsmål fra utegrisprodusenter om Dyrevelferdsprogrammet for svin. Det er slik at KSL-statusen ikke er godkjent om kravene i Dyrevelferdsprogrammet for svin (Velferdsgris i Helsegris-systemet) ikke er oppfylt.

IMG_6742
KSL 25. August 2020
Slik logger du inn på KSL

KSL ble oppdatert i juli og innloggingen er ny!