Fant ikke MRSA hos norske svin i 2020
I 2020 ble det ikke påvist MRSA i norske grisebesetninger, noe som viser at vi fortsatt klarer å holde MRSA hos svin under kontroll.
I 2020 ble KSL oppdatert med ny design og ny innlogging. Den oppdaterte versjonen vil ha mer tilpassede tjenester og gi bedre informasjon til brukere av systemet. På denne siden finner du tips, hjelp og opplæring i KSL og egenrevisjon for bonde.
KSL Trygg er et mobiltilpasset verktøy med flere nyttige funksjoner som brukes både til oppfølging av eget HMS-arbeid og oppfølging av din KSL på gården. Ved å legge denne til på mobilen din har du KSL med deg i lomma hele tiden.
Her har vi samlet fagstoff, linker og nyttig informasjon for deg som ønsker mer innsikt på de forskjellige sjekklistene og fagområdene.
Nyt Norge er det offisielle informasjonsmerket for norsk mat og drikke. Merkeordningen skal gjøre det enkelt for forbrukerne å velge norske matprodukter i butikken.
Norsk mat er trygg mat. Norge har svært god dyrehelse og friske planter. Vi har et variert landbruk over hele landet. Næringsmiddelindustrien basert på norske råvarere er en av de største fastlandsindustriene i landet. Tilsammen jobber nesten 100.000 mennesker tilknyttet norsk mat.
Kvalitetssystem i landbruket (KSL) er bondens eget verktøy for internkontroll og kvalitetssikring. Gjennom KSL kan bonden enkelt sjekke at drifta er i tråd med norske lover, forskrifter og krav fra næringa. Følges KSL kan råvarene sendes videre med trygghet fra bonde, via varemottaker, industri, dagligvare og helt fram til forbrukeren.
Alt starter hos bonden!- Dette har vært et felles løft for hele kjøttbransjen og nå blir avtalen enda bedre, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat.
Ingen Nyt Norge uten KSL - les merFra 1. januar 2020 vil manglende deltakelse eller for sein oppfølging av kravene i dyrevelferdsprogrammet for svin medføre tap av KSL.
Les om Dyrevelferdsprogrammet for svinSå enkelt er det å lage fantastisk mat på primus!
Det er mange gode grunner til at vi skal velge norsk mat i handlekurven. Her er noen av de vi mener er viktigst
– Vi må lage mer mat i Norge. Mer enn 30 prosent av matpotetene i Norge importeres og det syns vi ikke er nødvendig. Det er en av grunnene til at startet med produksjon av delikatessepoteter, sier Åsmund Bjertnæs.