Gå til innholdet

Kvalitetssikring for bonde, industri og forbruker.

Skal du gjøre egenrevisjonen i KSL?

Ny innlogging på KSL

Ny egenrevisjonsløsning legger opp til bedret sikkerhet ved bruk av personlige brukere. Du må verifisere deg med BankID for å opprette en slik personlige bruker.

KSL-standard

KSL-standarden består av flere sjekklister og veiledere, som skal brukes i egenrevisjonen på gården. Standarden er nå revidert og oppdatert per oktober 2020.

Ulykkesregistrering

Næringa ønsker en oversikt over ulykkesfrekvens og i den nye HMS-standarden er det lagt til rette for en slik registrering

KSL og Nyt Norge

Verdien av Nyt Norge-merket for deg som bonde

Nyt Norge er det offisielle informasjonsmerket for norsk mat og drikke. Merkeordningen skal gjøre det enkelt for forbrukerne å velge norske matprodukter i butikken.

Norsk mat er trygg mat. Norge har svært god dyrehelse og friske planter. Vi har et variert landbruk over hele landet. Næringsmiddelindustrien basert på norske råvarere er en av de største fastlandsindustriene i landet. Tilsammen jobber nesten 100.000 mennesker tilknyttet norsk mat. 

Hva er KSL?

Kvalitetssystem i landbruket (KSL) er bondens eget verktøy for internkontroll og kvalitetssikring. Gjennom KSL kan bonden enkelt sjekke at drifta er i tråd med norske lover, forskrifter og krav fra næringa. Følges KSL kan råvarene sendes videre med trygghet fra bonde, via varemottaker, industri, dagligvare og helt fram til forbrukeren.

Alt starter hos bonden!
Revidering av bransjeavtalen for kjøtt

- Dette har vært et felles løft for hele kjøttbransjen og nå blir avtalen enda bedre, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk.

Ingen Nyt Norge uten KSL - les mer
KSL og Dyrevelferdsprogram for svin

Fra 1. januar 2020 vil manglende deltakelse eller for sein oppfølging av kravene i dyrevelferdsprogrammet for svin medføre tap av KSL.

Les om Dyrevelferdsprogrammet for svin

Artikler fra Nyt Norge

Nyt Norge 23. April 2020
Nyt Norge gjør det enkelt å velge norsk mat

Det er mange gode grunner til at vi skal velge norsk mat i handlekurven. Her er noen av de vi mener er viktigst

Nyt Norge 22. August 2019
Friske dyr trenger ikke antibiotika

Friske dyr trenger ikke medisin. Det får de heller ikke i Norge. Derfor er vi et av landene i verden som bruker minst antibiotika til husdyrene våre.

Nyt Norge 26. Oktober 2018
- Forbrukerne vil ha norsk matproduksjon!

– Forbrukerne velger norsk fordi de vil ha et levende landbruk, norske arbeidsplasser og lys i husene, sier Matmerks direktør Nina Sundqvist.​ Nye tall viser at rekordmange forbrukere ser etter Nyt Norge-merket i butikken.